BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, May 6, 2010

Balik Kampung...


Hujung minggu lalu aku lek kampung...
seperti biasa, sebulan mesti sekali aku akan balik...
kali ni naik bas..
x cuti lama..

mula2 terasa tak konpiden nak naik bas..
sebab ape? terminal pudu dah tutup..
so kene gi Bukit Jalil.. dowhh, jauhnye...
kalu naik keta dekat jer ke Bukit Jalil,
tapi ni naik tren...

pertama kali aku gi terminal di Bukit Jalil...
main gamble jer..
sebab xpenah gi kann...
sampai je station bukit jalil, aku follow jer org yg bawak beg...
aku jalan dengan penuh konpiden... hahaha...
tetibe sorg budak cina tegur aku...

"abg, tumpang tanye kat mana terminal bas bukit jalil?"
aku ngn konpiden tunjuk arah " kat sana!"
aku teruskan berjalan... budak tu ikut kat belakang aku...
hahaha... aku dah risau gak, buatnye aku pon sesat....
tapi sampai juga... dekat jer rupanya dari perhentian LRT...
=)


nota tangan:
hidup kene konpiden =)

2 comments:

Danial Ikhwan Jaafar said...

hahaha
teringat plak time aku intern kat pj. dok kat sunway. mula2 sesat ke mana.
dah lama sikit baru ok. tau la jugak bas no. baper nak naik ape.kat mana ktm, pudu, pekeliling. =P
ye la, saye orang ganu. mane tau. LOL

Khai said...

hahaha... sesat2 ni dah biasa kot...