BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, November 17, 2010

kene BARRED!


cukup bengang!
ari isnin lalu aku call careline sebuah sykt telekomunikasi ni...
sebab diorg lom activate aku punye postpaid...
aku kan baru beli BlackBerry kann...
so excited gak nk guna...
then, mamat tu tolong aku checkkan...
layanannya kira ok laa...
sebab dia bersusah payah juga..
dia kata lom register lagi...
aku ok lagi la...

semalam, aku saje on kan no baru tu...
dah activated...
syukur... ape lagi, ber'blackberry' lah aku..
hohoho....
then, sampai je kat batu pahat, aku nk update facebook tp xleh...
aku pon call la careline...
pompuan tu ckp dah kene barred...

"Aik? kene barred? knape?" tanye aku...
"encik dah guna over limit... encik dah guna rm310.08" balas pompuan tu..
"whatt???? sy baru guna tadi... just call x sampai seminit, camner boleh sampai rm300 lebih??"tanye aku lagi....
"maaf encik, sy xtau..dan sy tak boleh semak.. encik kene tunggu bill keluar 18hb" nak tak nak pompuan tu jwb...
cilakak betol!

tadi petang aku ngn anak sedara aku pi kiosk sykt tersebut kat BP Mall...
budak tu tgk tru on9 mmg kene barred.. then dia tolong call careline..
sorg pompuan juga yg menjawab...
pada mula dia suruh bayar...
makin aku hangin...
aku xpakai, tp suruh bayar...
dia puas semak tp xleh sebab katanya bill x closing lagi... esok baru leh tgk apa masalahnya....
dia kata mungkin kesilapan masa register...
wtf, bukan aku yg register dlm sistem diorg...
aku amek pakej yg ditawarkan..

"kalau betol salah register, apa sy perlu buat? masih kene bayar ker sedangkan itu bukan kesilapan sy?"tanye aku dengan nada agak tinggi...
"kita tgk dulu besok, andaikata mmg kesilapan kami, kami akan selesaikan masalah ini" dia kata...
senangnyaa ckp...
seharian aku dah xleh guna...
xpe, aku nk tgk apa akan berlaku esok...
sangat geram!!

nota tangan:
kementerian pengguna, tunggu sy buat report!!

2 comments:

hacimun said...

wuuu sabau2.


macam keling.kat mana2 pun sama je.ada je perangai kelling nih.

TT_TT

Azward Azis said...

apa sambungan cita ni? huhhuhuhuhuh