BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, July 28, 2009

Weekend = Balik Kampung + Bersosial


Last weekend, aku lek kg..
ari jumaat pas semayang terus gi puduraya..
xsangka gak bnyak perubahan kat hentian puduraya nih..
kol 4.30 aku gerak, sampai umah kol 8..
ramai gak sanak sedara aku ada kat umah,
akak2 abang2, anak2 fruit aku lagi..hihihi..
ape taknye, soknye (ari sabtu) ada kenduri tahlil dan doa selamat
sempena my besday.. hihi, mood besday ada lagi nih..haha..

seperti setiap tahun, my mom akan jemput kaum2 ibu bagi menjayakan majlis nih..
pas zohor berduyun2 la datang dan start baca tahlil dan yassin..
pas selesai doa2, ada lak marhaban..
kol 4 baru settle dan diorg makan2..
rindu gak suasana mcm tu, dulu aku suka ikut marhaban masa kat kg..
now, dah merantau kan, sekali sekala jer lek kg..huhu..

ari ahad lak, pagi2 lagi aku dah bangun sebab bas aku kol 10..
sampai kat puduraya kol 2, then naik train gi station chempaka..
Frid ngn Nanie ada kat area sana, so diorg amek aku..
dan lepak kat umah nanie..
borak punye borak kol 5 lebih gerak pi pavillion..nanie xdpt ikot, dia nak settlekan keje2 dia.. xsyok arr.. huhuhu..
masa ondaway pi sana, calling2 waja dan izuan, sahabat kitorg..
dan jumpa diorg kat pavillion gak..
kitorg xmerayap pon, just lepak kat pizza hut..
tu pon sebab staffnye lembab giler buat keje..
hangin jer aku..huhu..
tapi ape2 pon happy jer bile ngn kwn2..
gelak2, at least leh hilangkan rasa stress..

pada aku, last weekend adalah minggu yg agak terisi dengan kegiatan sosial..
cuma macam xpuas dan xcukup masa..bnyk bende nak buat sebenarnye,
tapi apakan daya kan.. ape2 pon aku sronok.. ;)



nota tangan:
kegiatan sosial yg baik2 yer.. ;P

3 comments:

Anonymous said...

mai oi meriah nya siap ader kenduri doa selamat- jantan jalang

Frid Firdaus said...

hehehe...nama i diseru lagi...
itulah...kalau tak sure da karok kan...

Hanya Aku Sorang said...

jantan jalang:

biasa arr bro, annual event yer.. ;P


Frid:
seru nama u? u pontianak kah? haha..