BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, April 13, 2010

Acar Buah

Minggu ini aku habiskan masa bersama-sama ibu dan keluarga ku di kampung...
aku mengambil cuti sehingga ari ini...
tak banyak utk aku kongsikan...
cuma kali ini aku belajar membuat acar buah ngn mak aku...
hehehe...

sebenarnya tak terfikir nak belajar sebab
bila dah agak dewasa ni aku dah malas sangat nak masak2...
masa kecik2, umur belasan tahun aku la paling rajin masak kat umah..
cakap jer kuih ape, aku pasti buat..
[sebenarnya kene bantuan dari mak aku jugak..hehe]


klau yg mana follow blog aku ni, bulan lepas kat kampung ada buat kenduri sempena abg aku meng'aqiqah'kan anak dia..hehee...
masa tu ada buat acar buah..
aku pon bawak la balik sikit ke KL..
bagi sahabat2...
xsangka lak ada permintaan..
siap order lagi..
ehehe.. excited lak aku...
kali ni aku balik kampungg xnak lepaskan peluang..
nak belajar masak, then buat sendrik...
akhirnya, berjaya jugakk.. yeaaa... ehhee..

nak buat penjenamaan atas acar aku ni..
Hanya Acar Aku Sorang.. hahahaha ;P
sape2 mau order boleh le hubungi saye... ngeee ;P


nota tangan:
makan ngn nasik putih jer pon sedap.. haishh...

4 comments:

Cik Wanie said...

wah acar buah,
peberet tue,
mesti sedap kan,

i like;)
kalau tambah ngn buah epal hijau,
lagi yummy:)

Katak Ijau said...

nampak cam best..
tapi tak pandai nak makan la acar buah ni..huhu

Khai said...

wanie: ye ke? nnti i buat khas utk u...

katak ijau: org joho selalu makan ngn nasik baryani.... marvelesss.. ;)

Katak Ijau said...

seriuss..??
hmm..aku dh penah cube telan..tp still cannot go lah...hmm nak kena cube gak la lenkali... =)