BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, August 23, 2008

Sehari bersama Oyin di MAHA 2008...

9.52 pagi ~~ dapat sms dari oyin.. "ko dah gerak ker??"...
aku reply.."aku baru bangun tido laaaa.."

ari ni aku ngn oyin dah plan nak gi MAHA2008.. ari ni last day.. xmo terlepas, nak gi gak.. org slalu sebut2, best2... huhuhu...

11.15 pagi ~~ sampai kat umah oyin, presint 9.. "wey, ko tau jalan x nak gi MAHA??" aku tnye dia... "alamak, aku xtau ler.. huhuhu".. seperti biasa, jawapan si oyin.. erm, aku redah jer...

12.05 tghari ~~ sampai di parking MAHA... Aiyooo, ramai orang..

akhirnye, aku sampai gak di tapak MAHA2008.. huhu teruja gak tgk besar giler.. dalam ati, larat ker aku nak jalan satu MAHA ni.. huhuhu...
Pada aku, masa ni la aku nak tgk pelbagai jenis tumbuhan, haiwan, machine2 and anything yang ada kat MAHA ni.. support dari rakyat MAlaysia pon amat menggalakkan..

sekitar pameran haiwan



sekitar pameran orkid ngan kaktus


Oyin kata ada rumah2 negeri.. wah, teruja gak nak tgk.. bagus gak buat pelbagai rumah negeri, tapi yang aku xpaham, knapa diorg dah bungkus2 nak bersiap2 nak balik.. padahal tutup sampai kol 9 malam.. huhuhu.. xpaham tol... aku singgah kat rumah Perak.. aku beli labu sayong.. murah giler la, ape tak nye, dah nak balik.. kira kitorg ni last customer kot..

Smua rumah kitorg gi... tapi pada aku rumah paling best ialah JOHOR.. bukan nak bangga ngan negeri aku sendiri tapi mmg very nice.. pulak tu, siap ada pertunjukkan kuda kepang di tingkat bawah.. tringat kat kampung, slalu tgk kuda kepang..

sekitar rumah Johor...


Seharian aku ngn oyin berjalan2 di MAHA2008.. penat berjalan kitorang carik makan ngn minum lak.. tapi kitorg tetap xpuas ati pasal makan.. kitorg try mkn nasik ayam kat stall bro dari utara ni.. hampeh betol rasanya, mahal lak tu.. x abis pon kitorg mkn.. aku still lapar, aku beli kebab buat alas perut.. huhuhu.. pas tu kitorg round area dewan lak... ari dah gelap, nak ujan.. cepat2 kitorg gi dewan...

sekitar MAHA2008..

4.30 ptg ~~ Hujan renyai.. kitorg gi carik Tram coz dah xlarat nak jalan dah..

Kat cni aku mula dah hangin.. dah la hujan, orang berpusu2 nk dapatkan tram.. aku bukan hangin pasal hujan, aku hangin pasal sikap rakyat Malaysia yang xde kesedaran sivik lansung.. kitorg dah lama beratur tunggu turn utk naik tram, tapi ada yang kat blakang, potong Q, sanggup lompat tali.. adoii hai... knapa la mcm tu, x sabar2.. mamat yang jaga pon dah x terjaga.. kat situ dah jadik kelam kabut.. itu satu hal, satu hal lagi, bila tram dah sampai, berebut nak naik lak... pintu tram tu kecik jer, dekat 3 org nak naik skaligus.. aku betol2 xpaham, nak kata budak kecik, xjugak.. smua dah besor2 bagak dah... aku slumber jer sound "wey, xboleh beratur ker????!!! mcm kambeng!!" .. tapi still xde respond.. aku bukan pe, ksian kat makcik2 pakcik2, ibu2 mengandung, budak2 kecik... korang cuba pikir la.... LU PIKIR LA SENDIRI!!

5.30 ptg~~ dah naik keta nak balik... aku dah keletihan yang amat tapi aku puas ati la dapat gi MAHA2008.. 2 tahun lagi baru ada...

Gambar oyin yang aku suka sgt... hahahahaha, jgn marah ye oyin....


erm..sedapnye.... oyin yang lapar..sambil mkn burger daging rusa..

6 comments:

Oyin said...

oit!!
apsal ko letak pic nih :-w

Hanya Aku Sorang ~~ kHai@DeaN said...

hahaha.. unik ape...
muka ko nampak lebih comel.. hahahaha

nen said...

salam dean..
lama xdgr khbr..sehat?aku ok...dh ngajar dh..xsangka aku dh hmpir sebulan dh..hahah..tp tu lar..tmpt je yg x berapa nk besh..heheh. apepun aku redha :D.. ko ni bila nk kawen?aku ntahlar....huhu :(

Hanya Aku Sorang ~~ kHai@DeaN said...

aku ok jer..alhamdulillah sihat..cuba sibuk seperti biasa..huhuhu..
bagus la ko dah ngajar.. temapt tu boleh adjust beb..
kawen? xde sape nak... huhuhu

Intan said...

sehari bersama oyin jer ke? bila nak sehari bersama aku :"> =))=))

Hanya Aku Sorang ~~ kHai@DeaN said...

intan.. ngan ko kene banyak ari... huhuhu... ops!! sory padli... :P