BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, December 27, 2008

peristiwa di hari Sabtu...


Ramai org dah bercuti sakan...
ada gak cuti sampai new year..
huhuu, tapi aku cuti xla lama..
2hb baru aku keje... [xlama ker??]
semalam still keje..
sajer jer.. [pelik je kan?]
patutnye aku dah lek kg dah ari ni..
tapi disebabkan my parents pi Kelantan,
so maleh aku nak balik awal2..
bukan ada mak aku pon.. [anak mak kan.. huhuhu..]
kalu nak ikutkan ati,
nak jer ikut pi kelantan..
tapi pikir2 lek, xkose sebab mcm jauh..
mesti penat.. klu naik flight xpe.. hihi..
[berlagak lak aku nih..]

Bangun kol 10 lebeh..
[ape x nye, tido pon dekat kol 5]
Celik mata pikir nak buat ape..
Aku jenguk kat tingkap,
"wahh, cuaca sedang2 elok.. baik aku basuh keta kat bawah"
bisik hatiku...
setelah selesai buat secawan nescafe panas,
cicah ngan biskut tiger susu.. [nak kuat mcm dlm iklan TB.. hihihi]
aku pon tanpa lengah masa, bersiap utk pi basuh keta..

"kedegang!!!!!" aku tutup pintu...
"Alamak!!!! aku terkunci pintu lak!! kunci tinggal dlm bilik!!"
meroyan aku jap..
tetiba hilang mood aku nak basuh keta..
"camner nak masuk ekk??" aku berfikir sejenak..
aku turun bawah, mana la tau leh panjat..
[umah tingkat 1 jer..]
tapi bak kata dak hanie, "spiderman pencen"..
mampukah aku nak panjat kembali..
"alat" spiderman semua aku dah tinggalkan dlm stor..huhuhuu..
aku raba2 poket aku..
huh, nasib baik handfon aku ada...
puas aku godek [bahasa johor kot],
carik sape yg leh tolong aku selesaikan masalah ini..
abg wari? - ada hal lak.. nak pi jenguk mak dia kat spital HUKM..
"adoii, sape lagi yg ade ni?? smua dah cuti"
tetiba dapat idea..
Remy lah penyelamat aku..
cepat jer aku call
"remy, hang kat mana? lek kg ka?"
sajer slang utara.. hihii...
"Dok eh... ada ni ha kat umah.. xlek la.. mak aku mai KL.. awat hang mcm kalut nih??"
"Mai sini, tolong aku panjat umah.. terkunci la beb"
aku merayu simpati..
"ok, sat lagi aku mai..."
fuh, lega ati aku..

sementara tunggu dia,
aku pi carik tangga..
bagi memudahkan urusan kepanjatan si remy tu kang.. hihi
aku pinjam kat surau berdekatan umh aku..
yang ada tangga kayu.. adoii.. scary muvie tol aku tgk tangga tu..

10 minit kemudian dia sampai..
"Awat hang x panjat??" dia buat2 tanye..
[rasa mcm nak sepak ade gak.. tahan jer la..hihi]
"Aku gayat la..xde sape nak tolong aku pegang tangga ni.. lagipon aku dah lama pencen jadik spiderman"
ngeeee... aku buat muka tempe..
"Aku pon gayat ni beb, tp xpelah, hang pegang kuat2 tangga ni.. jatuh kang mmg naya"
aku hangguk kepala.. [sopan jer kan?]
ceh, berlagak kucing siam betol si remy ni..hihi...

moral of the story:
~~ selalu la buat bnyak2 duplicate kunci umah, letak dlm keta or mana2 kawasan yg boleh dibuat persembunyian..
~~ jgn terlalu teruja bile skali skala nak basuh keta..[slalunye anto kat car wash jer..huhu]
~~ kalau balik kampung, selalu2 la panjat pokok jambu ke, pokok duku ke, ataupon pokok petai, bagi menghilangkan gayat..
~~ contohilah si remy, walaupon dia poyo mcm kucing siam, tapi dia baik ati.. sentiasa tolong kawan dalam ape jua kesusahan.. [kembang la hidung dia kalu dia baca statement nih.. hahaha]
sekian, terima kasih...

9 comments:

Duke Luce Dell'amore said...

hikhikhik..next time hati2..

Hanya Aku Sorang said...

hhiii... baik... [sin chan]

Duke Luce Dell'amore said...

ape yg sin chan tu??

Hanya Aku Sorang said...

stail sin chan la..

"baik.."

[ni mesti x tgk citer sin chan.. hihi]

cik wanie said...

khai...

lain kali hati2 lah sayang oiii,
nasib baik blh,
hurm...

apapun "salam maal hijrah to u too"
thx so much sbb sudi jadi kawan wanie yer:)

miSz.haNie said...

seb baik la ade hero len cover kn..
isk..isk...
spiderman pencen..panjat tangga pn ngeri..
ahahahaha

Hanya Aku Sorang said...

wanie...

bende dah nak jadik... huhuuuu..
btw, salam maal hijrah yer.. thanks gak jadik kwn khai.. ;)

Hanya Aku Sorang said...

wanie...

bende dah nak jadik... huhuuuu..
btw, salam maal hijrah yer.. thanks gak jadik kwn khai.. ;)

Hanya Aku Sorang said...

dakhanie..

bukan ngeri la... gayat jer ok... :P