BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, June 30, 2009

hanya aku + demam


semalam masa kat opis, aku dah rasa lain macam..
batuk xhenti2..
tahap aircond pulak berada diparas 10 darjah celcius..giler..
badan aku dah rasa panas..
kol 4.30 tepat aku lek..
sampai kat umah, aku makan panadol..then tido..
kol 6.30 terjaga..masa tu kepala mcm nak pecah..
aku terbaring jer dalam bilik..nak kuar pi tandas pon xlarat..
Ya Allah, kenapa ngn aku ni..
bebisik aku dalam ati..
aku cuba kuatkan semangat..

malam, sahabat aku dtg jenguk..dia bwk ubat smua..
dah dia tolong aku picit2 kepala.. adehh.. rasa kurang ckit..then aku tido..
pagi tadi, aku still xlarat nak bangun..
nak pegi keje pon xleh..
aku amek cuti jer..
sepanjang ari aku terdampar dalam bilik..
hanya aku sorg.. sogr sahabat aku lagi call,
dia paksa aku pi klinik..
nak tak nak aku pi jugak..
syukur doktor kata aku demam biasa.. bukan H1N1..
mcm2 ubat dia bagi..dan aku dapat MC 2 ari..
sekarang ni, kepala aku tetap berpusing 360 darjah..
cuba kuatkan semangat utk tidak 'terdampar' di katil..
harap aku cepat sembuh..


nota tangan:
risau jugak dengan virus tu..

4 comments:

Hazlina Hassan said...

Babe, u dah 100% recover kew? U kena minum 100 plus a lot nak bagi energy...after this jgn expose dkt tempat yg ramai org sbb bahaya sgt. Tadi i lunch meeting at LCCT, alih2 ada expat ni tumpang meja i...i tanya dia dari mana. She's from Hong Kong, sentap i. Rasa macam nak cabut masa tu jugak, tapi tak nak nampak obvious...

Now a days, mmg semua tempat tak selamat. So tempat yg selamat adalah rumah :) Jum party kat rumah!

yayaIBRAHIM said...

kesian...
kalau saya ada bleh saya jaga n care awak..
tak pe sabar, ujian ni..
harap2 cepat sembuh...
take care..
salam persahabatan daripada saya..

Muhammad said...

An Invitation -
Yoyooh.com Blogger Awards Night

Salam
Anda telah dijemput ke Majlis yoyoo.com Awards Night .

Utk makluman lanjut sila ke

yoyooh.com.


Terima Kasih

emmacommey said...

hye samat kenal2...
cool lah page nie...
sempoi gile...
xsangka lak ade maskulin menulis mcm nie...hik3...

pestime jumpe...:)