BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, August 24, 2009

Ramadhan di Seremban


Jumaat lalu, lebih kurang jam 11 aku dan sahabat gerak ke Seremban,
rumah 'weekend' dia dan family dia...
agak lambat kerana dengan urusan masing2...

untuk kali pertama, aku menyambut puasa dengan family org...
selalunya setiap tahun aku sambut ngn family aku sendri...
rasa sayu pon ade..huhuhu..
rindu dengan ayah dan bonda...hhhuuuhuu...
[mcm raye la pulak.. ;P]
insyaAllah hujung minggu ni aku balik ke kampung halaman...

Bersahurkan serba ringkas, tapi tetap dengan nasik.. ;)
Rasa teruja jugak bersahur ngn org lain..
terhibur ngn gelagat masing2...walaupun di subuh kala...

Masa mmg begitu pantas,
tak terasa berlalu begitu jer...
ptg pulak kitorg pegi Bazaar Ramadhan...
rasanye x lengkap aktiviti dibulan puasa kan kalu kite xpegi ke bazaar..
Bazaar Ramadhan Seremban 2..
mcm2 juadah dijual, sehingga tak tau nak pilih ape..
biasalah, nafsu hari pertama nak berbuka.. berebut2 org nak makan mcm2...
kitorg cuma beli murtabak, kuih muih dan air soya panas...
cukuplah sebab kat umah, kakak dan mama tgh sediakan juadah berbuka..

dua hari di seremban cukup bermakna bagi aku..
pertama kali berpuasa dengan keluarga org..
keduanya dapat merapatkan lagi hubungan kitorg...
aku dah anggap keluarga sahabat aku mcm keluarga aku sendri..
mungkin xcukup mesra lagi, baru2 lagi...
aku pulak jenis segan2 sempoi gitu..haha...
ape2 pon selamat berpuasa kepada semua,
dan selamat beramal.. ;)



nota tangan:
masih ado mood nogori sembilan... ;P

8 comments:

Frid Firdaus said...

I pun sambut puasa di Seremban...
Pergi bazaar ramadhan kat Seremban 2 juga. Selisih kot...

♣haNie♣ said...

selamat berpuasa!

meh naik genting bukak pose sm..
sure ade mood PGL lak..
hikhikhik.. :P

Hanya Aku Sorang said...

Frid:

laa..patut la mcm perasan ternampak u.. berselisih rupanye... kenapo tak tegor...

Hanya Aku Sorang said...

hanie:

macam menarik gak idea tu... huhu..
PGL tu ape ek?
Putri Gunung Lambak ker? ;P

*lokasi gunung lambak berada di kluang johor....

Frid Firdaus said...

Gunung Lambak dekat dengan rumah makcik I di Kluang...

Hanya Aku Sorang said...

dekat gak ngn umah makcik i... sama makcik ker? lol ;P

Frid Firdaus said...

sedara ke?
hehehehe...da la rumah u pun dekat dengan rumah pakcik i...
ayooo...

Ahmad Firdaus Haikal Arham said...

saya pun pergi kat seremban 2 juga...
kita selisih jugak kot...