BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, December 17, 2009

Kisah Laptop


Ahad lalu, my lappy rosak..
adehhh... bukak jer, dia off balik..
aku lak dok seharian kat umah..
kluar umah pon sebab nak carik makan jer..huhuhu...
hidup bagai tak lengkap kalu laptop aku rosak..huhu..
buntu rasanya... haha..

Isnin, aku nekad nak halfday sebab nak gi Low Yat, nak betolkan ape yg rosak...
tapi chief aku lak x bagi, dia kata biar dia gi temankan...
so, aku gi la ngn 2 org colleague..
sampai kat sana, carik kedai yg aku beli, lebih dari setahun dulu..
alamak, tak ingat..dah bnyk berubah kedai tu.. nasib baik jumpa..huhu..
dia kata motherboard aku rosak.. kene tukar RM600 lebih.. aiseeyyy..mana la aku ada duit waktu tu... dengan hampanya aku pon bwk jer la balik...
diorg kata kalu RM600 lebih, baik tambah sikit dah dapat laptop baru..huhu...

puas aku fikir sape kwn2 yg leh tolong betolkan...
tetibe teringat kwn aku, si Afiz.. dulu dia penah citer komputer dia rosak...
so, aku contact la dia...dia ckp kwn dia yg betolkan.. nasib baik gak aku kenal kwn dia..huhu...

Selasa, hidup aku rasa x lengkap..
buat keje pon xleh nak tenteram..rasa sangat kehilangan..hihi...
lepas keje selesai, aku terus gi anta laptop aku kat Damansara..
mamat tu kata, biar dia check dulu..
aku pon tinggalkanlah...
tghmalam, dapat sms dari mamat tu, dia kata laptop aku dah ok...
ahhh teruja dan gembira hati ini..ahakss..
rasa xsabar2 nak ambik..tp badan dah terasa sgt letih...esok jer amek...

Rabu, semalam..aku pi amek..
mamat tu x charge ape2 pon... syukur sgt2 dan berterima kasih bnyk2..hihi..
nnti aku belanja tgk wayang yer.. :P
sampai kat umah, terus aku on..
berdebar2 ati ini..
tak sampai 3 minit, dia mati lek...
adehhh, keciwa... call mamat tu, dia suruh aku buat ape yg dia suruh buat..
akhirnya ok juge...
tapi..... tetibe network problem... ahhhhh keciwa skali lagi...


nota tangan:
saya sayang dia..begitu juga dia.. dia sayang saya...
[my lappy yerrr.. :P]

2 comments:

Ena said...

kesiannyer.. ok la tu.. umah sy lg teruk dah 2 hr blackout.. bkn sbb x byr bill tp mungkin ms wat wiring dulu dorng wat cincai jer.. sudahnyer.. x tau nak wat per dah.. bile call balik.. x dpt di hubungi.. cube mintak tlg colleague ops dulu tengok kan.. katernyer mungkin kene wat re-wiring balik.. fuhhh..
bile on jer off balik.. :(

Khai Zachrull said...

ena:

awak lagi kesian.. bergelapan, berpanasan... gi la wat cepat2.. mesti xsangup kan.. huhu...
hadapi dengan tabah k.. :)