BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, September 10, 2008

Bukak Posa + Kawan Jauh + Lauk Pauk...

Ari ni, xmo citer pasal keje.. keje seperti biasa..
kali ni buat inspection kat The Curve lak...
Ari ni chief aku (kak Anne) ajak berbuka puasa kat umah dia...
Aku ok ajer.. bukan pe, aku dah xtau nak beli ape kat bazar ramadhan..
bende yg sama jer..
mkn kat kedai pon sama gak..
Ala, org kata...
"rezeki jgn ditolak, musuh jgn dicari"..
"org berbudi kita berbahasa, org memberi kita merasa"
[ye ke peribahasa ni?? dah lama xskolah.. huhuhu..]
so, ari ni berbuka puasa di rumah dia...
macam2 lauk pauk dia masak..
sebelum datang, dia dah warning aku
"hang kalu mai jgn nak gatai2 bawak mknan lagi noo"
lebih kurang la bunyik dia..
xpandai nak ckp utara laaa.. johor telebeh nih.. hehehe..
tapi aku bwk gak popia simpol utk kunyah2..
[stok utk raya.. sambil2 promote kat org lain.. hahaha]
lepas makan, solat jemaah.. then sebelum isyak aku dah balik...
hajat ati nak pi teraweh, tapi pewut full gilerr.. huhuhu
lek aku on9 YM..
sahabat aku [daniel edzhan] yang sedang further study
kat Cardiff Wales tegor aku..
dia tnye
"how's ur berbuka?"
aku citer kat dia, buka kat umh my chief..
masakan kg jer..
tetiba dia rindu lak masakan kg..
ye la, kat sana kan.. payah nk jumpa..
adat org merantau kan.. mesti rindu kat tanah air,
especially family..
aku tnye dia, nk aku pos ker?
[kik kik kik.. memandai jer]
"boleh2..make sure sampai dlm 24 jam"
hahaha.. sajer jer aku memain.. nak buat dia bertambah homesick..
[noty ler aku nih.. xbaek kan?? maafin gue daniel... ahaks]
aku ckp aku pos gambar lauk pauk jer.. sure xbasi.. haha..
so, this's 4 u bro...
[ gambo ajer ler..]






nota kaki: lauk pauk ni bukan seperti aku mkn tadi.. tadi xsempat nak amek gambo.. huhuhu.. ni copy paste jer gambo dlm intenet.. LOL ;D

6 comments:

sultan said...

peh... berbuka sakan nmpk. haha...

Oyin said...

weh...
jom kuar..
tp pinjam duet ko dulu muahahahaaa

Hanya Aku Sorang ~~ kHai@DeaN said...

sultan ~~ gambo ajer ler.. kik kik kik..

Oyin ~~ xkesah pinjam tapi bunga ade ler..

Oyin said...

skang berkira ngan aku huh!!

Daniel said...

Huhhhh...terliur beb....giler ahhh. Nangis aku cam nie tengok lauk pauk sedap tu. Udang masak cili padi my favourate....nak balik Malaysia cam nie. Hehehe

Hanya Aku Sorang ~~ kHai@DeaN said...

sabar daniel..jgn nanges2... nnti klu ko balik, aku masakkan utk ko spesel punyee... hehehe


oyin~~ aku x berkira la.. aku cuma bilang sajaaa....hahaa