BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, September 4, 2008

KerepeK.....


Kerepek??
ada ada dengan kerepek?? Ekcely dah lama dah nk buat entry ni, cuma mcm ye, mcm tak jer.. huu...sebelum puasa aku dah pikir nak buat ape ekk utk raya.. i mean, utk tambah duit raye la... dalam keta, aku ternampak ada sorg makcik ni dok tepi jalan, bukak meja, bukak payung, jual kerepek... kesian lak aku tgk, gigih betol makcik ni nak carik rezki.. so, makcik ni la menjadi inspirasi aku nak bisnes kerepek time puasa ni.

Aku pon dah mula usha2 kat kg aku.. aku join-venture ngn akak aku.. dia kuar modal, aku carik market... alhamdulillah stakat ni ada gak la yg order... xcukup kat opis, aku anta kat org lagi, join venture gak... bagi komisyen jer.. huuhu... bile dah join2 ni, mula la org pon nak tolak kat aku gak biskut raya, popia... aku ok jer asalkan dpt komisyen.. hehe.... aku rasa sronok lak...
just mcm suka2 jer... sronok lak rasanye.. bile mcm ni, aku baru tau, bukan senang nak bisnes.. everything nak kene tau.. aku bukan xpenah rasa berkeje sendri.. dulu penah gak tlg akak kat kedai mkn dia, kecik2 jual kuih.. dah merasa dah smua tu.. tp bile dah besor panjang ni, org kata "nak kontrol' macho kan, xmo la jual2 mcm makcik2 kepoh... tp aku xkesah pon ape org nk kata.. janji masyuk... leh gak buat tambah2 duit minyak keta aku utk lek kg time raya nnti.. huhuhu....
kawasan 'jajahan' aku kat sini dah selesai.. now, aku nak 'serang' putrajaya lak.. hahaha... oyinnn, tunggu aku kat sana......

~~~ ade sape2 berminat ker??? kawasan lembah klang no hal.. harga xtermasuk kos penghantaran...

7 comments:

Oyin said...

ishhh dia ni!!
mase aku berniaga dulu...x pnah pn nyebok kt ko tau!!

salwanie said...

khai....

salam ramadhan buat khai...
senyum2 selalu...

luv,
cik wanie

Hanya Aku Sorang ~~ kHai@DeaN said...

oyin:
ko xpaksa kat aku pon?? haha..

cik wanie:
salam ramadhan buat cik wanie gak...sentiasa senyum.. :)

you are now in my zone said...

salam bisnes di bulan ramadhan :) semoga rezeki mencurah khai

Hanya Aku Sorang ~~ kHai@DeaN said...

Aminnn... thanks Nuar.. :)

ann said...

hehehe.
anta uum ble?
untuk ann ngan ilham.
hehehe

kHai said...

ann.. sowie.. lembah klang ajer... klu nk gak, lebih la charge nye.. hikhikhikkk..