BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, September 18, 2008

Keje + Budak Praktikal + Krepek



Alkisah, mggu ni aku mmg xsibuk.. [makin bertambah malas aku].. Keje opis dah xbnyak.. inspection pon skali skala.. Bulan puasa kan, kurang ckit buat inspection..
Pulak tu, ada budak praktikal masuk.. cuma seminggu jer.. Pe lagi, mmg 'keje' aku
nak mengena..
kik kik kik.. Dia xde nak buat pape
[buat praktikal dlm agensi kerajaan busan lerr].. siap mintak keje kat aku lak.. [macam ler aku ni bos.. hik hik hik].. So, aku bermurah ari suruh dia siapkan keje2 aku.. ala, just update report [database jer].. bukan susah pon... Pasal budak praktikal ni, mmg budak lagi pon.. baru 19 tahun.. muka not bad lar.. diorg smua kenen [paduk2] kat aku..
aku tau ler aku ni single.. kat unit aku tu, aku jer yg bujang trang tang tang..
yg lain smua dah beranak pinak.. so, seperti biasa, aku cool jer.. xde lah ghairah sangat.. hhehee [dlm ati berbunga2 gak].. Tadi, chief aku [dah nak pencen dah] tanye dia "Balik kampung mana?"..

Dia ckp "Grik, Perak"..

"Ha, boleh la tumpang saya.. saya pon balik sana..."
chief aku tetiba excited..

"Ehem... nak cross line nampak??" hehehe.. aku perli..

"hahahahahahaaaa, sajer jer gurau2 pepagi buta ni" dia ckp..

chief aku mmg sempoi giler.. mmg sronok.. walaupun dia ketua aku, tapi anggap mcm anak branak dah..huhu..

erm, bila dah ada budak praktikal ni, boleh la aku menghilangkan diri kat opis..
bukan pi mana, aku distributed krepek, satu kompleks aku round.. huhu..penat gak nak melayan kerenah diorg.. ada yg nak tambah la.. ada yg utang la..
biasa la, adat berniaga..


p/s to oyin : aku xjadik nak modify kete.. xde budget.. budget utk perkakas umh aku.. umah dah dapat dah, tinggal tunggu kunci... [best dapat umah baru]..

3 comments:

le célibataire said...

hohohoh..pindah mane...tk cite pung....huhuhu

Hanya Aku Sorang ~~ kHai@DeaN said...

lom pindah lagi... tggu dapat kunci.. dekat jer ngn opis...

cik wanie said...

khai,
alhamdullilah dapat umah baru yer,
bila lah wnaie nak dpt umah baru kan:(