BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, May 11, 2009

Hanya Aku + Urut

Hari ni, sungguh bersemangat aku nak pegi keje..
mungkin sebab ari isnin, permulaan minggu..
konon ajer, esok2 dah rasa malas... hihi..
xelok2.. ;P

macam biasa, pagi2 aku tgk surat menyurat yg patut di'settle'kan..
then amek fail untuk di'inspection'kan..
hahaha..rosak bahasa..
Banyak gak la fail yg harus diselesaikan..
adehhh mana mau pegi ari ini?
nak pi KL mcm malas lak,
tp colleague aku nak pi area KL gak..
aku main amek jer fail kawasan Jalan Imbi,
ape lagi, pi Berjaya Times Square laa..
time2 musim panas ni, harus pegi kat tempat2 yg ade aircond..
tu adalah strategi... mwahahahaaa...
ada 5 fail aku bawak.. kesemuanya adalah rumah urut..


Nak buat inspection kat rumah urut ni
kene banyak bersabor dari segi mental dan fizikal..
kebanyakkan staff diorg adalah foreigner dari tanah besar China,
xpon Thailand.. diorg ni susah nak berkomunikasi dlm English..
so, mcm ayam ngn itik bercakap.. adehhh...

selesai 4 fail, tinggal 1 lagi..
tiba jer di kedai tersebut, tetiba kosong..
xde org lansung, tapi kedai bukak..
dengan kuasa yg ada, kitorg main masuk jer..
yang ada dalam tu sorg nyonya tua yg sedang dalam ketakutan..
kitorg perkenalkan diri kat nyonya tu, dan rupanya dia adalah pelanggan kat situ..
tanya dia, mana smua staff kat situ, dia kata semuanya lari dan xtau kemana..
OMG, ape dah terjadik? mungkin diorg ingat kitorg ni imigresen dan nak tangkap diorg..adoiii aiii mcm2..
nyonya tu pon takut sebenarnya, pucat ajer muka dia..
dia ingat dia dah amek servis illegal..
kemudian nyonya tu siap2 tinggalkan kedai tu..
"should i pay?" dia kata..
"xyah aunty, u balik ajer..."
mwhahaha, jahat aku mengajar org tua..
hai macam2....



nota tangan:
Dah buat salah, mesti rasa takut ajer.. kann?

5 comments:

Frid Firdaus said...

suka nota tangan tu...

cham's said...

hahaha :P lucu sgt...akhirnya i gelak gak arini.

cham's said...

hahaha :P lucu sgt...akhirnya i gelak gak arini.

Hanya Aku Sorang said...

Frid:

suka ker? ;P

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

cham's::

lucu eh? trima kasih kerana gelakkan anda.. hihi

Cik Wanie said...

hik hik hik,
kelakar tol entry nie,
yelah,
org dah rasa bersalah,
mmg la akn rasa takut,
hik hik hik...