BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, February 17, 2009

Hanya Aku + Balik Kg + Anak2 Yatim..

Rasanye dah lama tak update blog..
ape tak nye, aku balik kampung... hihi..
Ari sabtu lepas aku tetiba mcm nak balik kampung..
memang aku takde plan lansung..
kali ni aku naik bas..mudah, jimat..
seawal 10 pagi aku dah siap2 nak pi puduraya..
nasib baik ada tiket.. huhuhuu
Ati aku rasa tak sesedap biasa..

**Gambar hiasan

Aku tak bgtau mak aku yg aku nak balik..
konon nak surprise..huhu..
rupa2nya mak aku demam..terlantar atas katil..
patut la tak sedap ati..
mak aku memang mcm tu..kalu dia sakit mmg dia tak mo bgtau aku..
tak nak aku risau, katanya..
nasib baik dia dah pi klinik..
sekarang dah pulih.. Alhamdulillah..
maybe dia rindukan aku.. huuhuhuu..

**gambar hiasan

Ari sabtu tu jugak rupa2nya kak Uda aku buat jamuan untuk anak2 yatim kat kedai makannya..
tak ramai, dalam 50 org..
aku tgk budak2 tu tetiba rasa sayu, sedih dan pilu..
dalam usia mereka yg masih muda sudah tiada ibu bapa..
kami cuba buat mereka gembira mlm tu..
kebetulan kak Uda aku menjemput DJ karaoke..
so ape lagi, 'melalak' la..hahaha
aku juga buat permintaan agar ada wakil dari rumah anak2 yatim..
mula2 pengetuanya nyanyi..agak sporting.. huhu..
then sorg budak pompuan dan 2 budak lelaki.. aku tgk diorg enjoy jer..
aku hanya sempat nyanyikan sebuah lagu jer..
lagipon aku ni pemalu nak nyanyi
di khalayak ramai..[konon la... hahaha]
aiii, camner la nak jadik penyanyi kan..
ape2 pon hujung mggu kali ni mcm2 bende terjadik.. huhu..


nota tangan:
"Hidup ini adalah warna-warni yang terlakar pada kanvas, walaupun tidak cantik ia tetap mempunyai sejuta pengertian..."

6 comments:

cik wanie said...

owh patut ar sunyi ajer blog dier,
rupanya blk kg....

wanie doakan agar mak khai akn sembuh dari demam....

la,
khai nie pemalu ker?
hurm...
ye ker?
lalalalalalala....

nanti jumpa,
x mo malu2 ok,
kalau x wanie x tahu nak ckp apa,
hehehehehehe:)

Hanya Aku Sorang said...

Alhamdulillah, mak khai dah ok dari demam.. thanks..

khai mmg pemalu..sure tersipu2 klu jumpa kang.. hahaha..

Oyin said...

x bgtau aku pn :(

majuk ah!

Hanya Aku Sorang said...

oyin..

abg balik pon xde plan la syg..dah kat kg mcm2 nak buat dlm masa yg singkat..huhu.. len kali abg bgtau yer.. [weekkkkk nak muntah jap..hihihi]

cik wanie said...

khai,

ala dear,
x molah simpul2 malu,
kang wanie pun jadi malu jugak,
(tetiba kan)

hehehehehehehe,
hope impian wanie nak jumpa SANG PUJANGGA akn menjadi impian,
hehehehehehehehe...

lalalalalalalala

Hanya Aku Sorang said...

insyaAllah.. ada jodoh, kite pasti akan jumpa..