BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, February 17, 2009

Hanya Aku + Bapakku..

Entry yg sebelum ni citer pasal mak aku yg tak berapa sihat..
Now citer pasal bapak aku..
"Bak" panggilan untuk bapak aku.. tak tau dari mana perkataan tu datang..
seluruh keluarga aku,dari atok nenek, pakcik, makcik, semua gunakan perkataan "Bak"..
aku bukan nak citer pasal tu..tapi citer pasal "bile Bak sudah bersuara.."

Adoii..aku mula menjadik tak keruan bile Bak bersuara..
susah dia nak bersuara pasal aku..
dan kami pon agak kurang rapat antara satu sama lain..
tapi kali ni, dia menjadikan aku sebagai 'topik' perbualan mereka..
pasal ape? pasal kawen...
maybe dia rasa aku patut kawen sebab dia bakal menimang cicit..
dan aku lak bakal menimang cucu..huhhuuu..
dah jadik aku atok nih..


actually, aku agak tertekan bile sebut pasal kawen..
aku bukan tak nak kawen..
aku nak ada family sendiri..
aku nak ada anak2 yg comel2 mcm aku.. hihi..
tapi masalahnye, aku tak bersedia..
bnyak bende yg aku belum buat..
bnyak bende yg harus aku settlekan..
yang paling penting, calon isteri aku tu sendri..
aku tak nafikan, memang aku ni agak memilih..
sukar untuk aku mencari..
aku tau aku bukanlah insan yg perfect,
malah banyak kekurangan.. tapi......

erm..matilah, aku dah buat pengakuan bebas.. huhuhu..
ape2 pon, aku percaya jodoh aku mmg dah tersedia..
cuma aku jer yg kene berusaha mencari 'jodoh' tu..
~~~ 30 hari mencari cinta... huuhuu


nota tangan:
siapakah gadis yg ku idam.. ;P

18 comments:

Oyin said...

hah??
bapak ko ada sebut aku lg x??
ko remind bapak ko lg skali...tolak nama aku muahahaha

byk mende kite lom wat kn huhu

tp ko mmg sgt memilih pn...pnat teman ko gi ushar awek2 haishhh

Hanya Aku Sorang said...

bapak aku dah xde sebut nama ko.. nama ko dah xde dlm list bakal menantu dia.. hahahaa..

aku memilih kan?? huhu

Oyin said...

dh tade eh?? Alhamdulillah...
pasni tade lh aku memalu jmpe bapak ko...*bapak mertua x jadik*
dn pasni aku leh jadik batu api sruh bapak ko pakse ko kawen cecepat muahahaha
erk!! boleh ka??

ko mmg sgt2 memilih laaa...wake up laaa hehe

Hanya Aku Sorang said...

shiut jer!! xpe, aku buat batu sempadan antara ko ngn bapak aku.. haha..

pas ni aku dah xmemilih dah..
huhu..

cik wanie said...

khai...

mmg kalau bab2 kahwin nie akn menyebabkan kita akn rasa tertekan skit,
even mcm wanie pun,
kalau papa wanie blk sini,
SURE dia akn tanya "bila ko nak kawin wanie???"
padahal masih terlalu awl tuk memikirkan pasal ini...

lagipun memilih pasangan hidup nie bukannya seperti memilih ikan di pasar,
mmg btul kita bukannya "PERFECT" tapi kan x salah kalau kita beri peluang kalau ada "ORANG" nak cuba rapat ngn kita,
manalah tau "JODOH",
hurm...

apapun wanie disini sentiasa mendoakan agar KHAI akn mendapat jodoh dgn cepat,
blh ar wanie rasa nasi minyak "ORG JOHOR" nie...
dah lama x rasa nasi minyak org johor nie tau,
pastikan ada telur pindang tau,
i lurve it,
hahahahahahahahahahhaha:)

psssstttttt,
susah2 suruh saja "BAK" u carikan jodoh utk u,
kan senang...
hehehehehehehehehe:)
lawak ajer:)

Hanya Aku Sorang said...

ada betol ape yg wanie ckp kan tu..

erm, tunggu ajer la kad undangan dari khai.. huhu..kompom ada telur pindang.. hihi..

xmo suruh bak carikan..taste anak dia lain ok.. haha

cik wanie said...

khai,

baru perasan,
komen wanie ttg hal nie,
panjang ooooooooo...

hehehehehehe,
apapun wanie akn "SETIA" menanti kad undangan dari khai,
jgn plak ada nama wanie ngn khai skali sudah,
wakakakakakakakkakakaka

miSz.haNie said...

SUDAH KAWEN KE BELOM..
JIBAMM..JIBAMM..

EHH??
TERNYANYI LAGU KELMARIN LAK..
EKEKEKEKE

Hanya Aku Sorang said...

wanie..

tunggu ajer la yer...


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dakhanie..

sila lah sila nyanyi ramai2 yer...
[mmg nak rasa sup selipar pak mat tempe]

Dr. Darren said...

bak lirik lagu sudirman lak. hehe

Hanya Aku Sorang said...

Dr. Darren..

erk.. semua citer pasal lirik, lagu.. huhuhuu..

Oyin said...

sabar sabar
jgn tensen2
klau rajen jom kite hiburkn ati huhu

Hanya Aku Sorang said...

oyin..

ok sikit la..ari ni dah start mencari cinta.. huhuhu

Frid Firdaus said...

kalau u kahwin...
i pun nak kahwin la...
as your besfriend, i nak jd pengapit u...
i nak ada dalam setiap pic kahwin u...
huhuhuhuh~
u pun nanti jadi pengapit i bila i kahwin...

eQbalzack said...

dah tak sabar nak kawen ke khai?? hehe

Hanya Aku Sorang said...

frid...

lambat lagi la nak kawen..tggu la setahun dua lagi kot..huhu..

nasib baik dah ada org volunteer nak jadik pengapit... klu x, pening nak carik...hihihi

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

abg eQ..

rasa mcm xsabar gak nak kawen.. [gatai dah..hahaha]

roon itawaza said...

yer lah...apa pun...pilihan awak mesti yang terbaik...anyway...makan je la nasi minyak azza dulu yeak!!!

Hanya Aku Sorang said...

azza::..

hope so.. :)

tu la, khai yg excited nak mkn nask minyak azza.. hihi