BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, March 11, 2009

Hanya Aku + AhLong



Bulan Mac bulan aku jadik Ah Long..
Bukan Ah Long xde lesen yer,
tapi Ah Long Kerajaan.. ngee..
Aku ditugaskan untuk kutip hutang2 orang ngan kerajaan..
mencabar kan? huhuhu..
takat ni aku dah gesa 10 syarikat..
paling sikit hutang diorg RM3-4k..
Last week aku bawak lek cek bernilai RM20k..
banyak kan?huhu
duit tu bukan untuk aku, tp untuk negaraku yg tercinta.. gegege..

hari ni lak, aku pi satu architect firm ni..
hutang dia RM100k lebih.. aiyooo..knape la nak tunggu tertunggak2 kan?
tunggak satu hal, kene lak penalty..huhu
lagi pon duit tu bukan duit diorg..
diorg tolong collect dari customer diorg jer..
(service tax 5%.. mcm kfc, mcD yg korg selalu makan tu)
macam2 alasan diorg, nak rolling modal la, ape la..
ape2 pon korang kene gak bayar,
kalau x, naik court ler..
sendrik mau hinggat!!

nota tangan:
kami bukan AhLong, kami nak tolong! ;P

5 comments:

cik wanie said...

wah wah wah,
blh jadi AH LONG nie,
nanti tlg wanie jadi AH LONG tuk kutip org2 yg ada hutang sama wanie,
nanti wanie kasi skit share,
maukah????

Frid Firdaus said...

i pun jd ahlong gak bila sampai waktu...
kutip hutang berjuta-juta...

Oyin said...

laaaa....dh hmpir sama jugak lh keje cm aku huhu

tp aku xleh citer...demi keselamatan nyawa ku dan "rahsiakan rahsia kerajaan" muahahaaaaa

joey said...

mak aii

aku pun der hutang..

tapi ah long jangan cari guaaa......

Hanya Aku Sorang said...

cik wanie::..

berkhidmat untuk negara sahaja yer.. ;P

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Frid::..

u bukan Achik ker? Achik Spoon, bukan Achik Spin.. ngeengegege

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

oyin::..

xkesah pon nak citer, sebab aku superman, bukannye superstar... hahaha...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

joey::..

lu pikir la sendrik.. mwahahhaa