BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, March 22, 2009

Hanya Aku + Kuala Lumpur


Aku xde buat ape ari sabtu..
kebetulan kawan aku,
Wan dari johor dtg nak stay kejap kat umah aku..
petang baru kitorg kuar...
pi mkn, then ke KL..
dia teringin nak naik 'pengangkutan awam'..
dah lama dia xnaik, katanye...huhu
mula2 pi plaza Low Yat, dia nak survey komputer..
then, kitorg pi la kat Bukit Bintang, nak lepak2..
mak aii, org punye la ramai...
kebanyakannya budak2 skolah, umur dlm lingkungan 11 - 14 tahun..
duduk reramai kat tepi2 jalan..
Ekcely aku jarang giler pi Bukit Bintang ni..
mmg xsuka dok dlm keadaan sesak..
segala2nya sesak, org + kenderaan..
bile tgk budak2 ni, mcm2 jenis lak..
pakaian diorg jgn ckp la..
aku bukan la kolot, dan bukan la jugak terkejut ngn budaya KUALA LUMPUR,
tp aku cuma kesal, kebanyakan budak2 yg 'tak berkualiti' ni
dari kalangan bangsa aku sendiri..
sape nak dipersalahkan??ermmm...

lepas kitorg minum2 kat McD, Wan nak pi jumpa kwn2 dia..
Aku lak nak lepak2 ngn Frid n Afiz..
aku menunggu Frid keseorgan..
tetiba sekumpulan polis berkejaran mengejar sorg budak ni..
aku xtau kes ape, tp mmg teruk giler budak tu kene belasah..
depan2 aku, aku agak terkejut.. [real mcm dlm TB larr..huhu]
haii, mcm2 hal..
tu baru sikit aku tgk, mcm2 lagi yg ada kat KL ni kan?
ape2 pon, kite kene pandai jaga diri dari melakukan perkara2 kurang bermoral..


nota tangan:
bimbang ngn anak2 melayu sekarang ni...

3 comments:

Frid Firdaus said...

I belum ckp i da sampai tapi u da bersedia.
excuse me! can you show me the way to KLCC? Which one i KLCC? Is it that one?
kan...

Hanya Aku Sorang said...

abis tu????

"sorry, i've no idea.. im not local man" mwahahahaaa... mitos jerr..

Frid Firdaus said...

hahahahaha...
kan...