BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, March 30, 2009

Hanya Aku + Talentime


Talentime..
Akhirnya cerita yg aku tunggu2 dah kuar..
so, ape lagi aku pi la tgk..

Setiap kali filem arahan Yasmin Ahmad kluar di pawagam,
aku mmg tak teragak2 nak menontonnya..
mmg lain dari yang lain..

Aku xmo citer pasal sinopsis Talentime,
sebab korang sendrik boleh search or tgk sendrik..
pada aku citer ni adalah citer paling terbaik
yang pernah Yasmin Ahmad arahkan..
citer pelbagai kaum, pelbagai bahasa, melambangkan masyarakat Malaysia..
citer ni penuh dengan message walaupon org akan menyatakan ianya simple..
ada suka, ada duka, ada benci, ada sangsi...
cukup segala2nya...
mmg bermain dengan emosi dan perasaan..
aku jarang sangat2 sebak bile tgk citer melayu,
tp citer ni dah buatkan aku sebak..
dengan lagu2nya lagi.. sungguh menyentuh perasaan..

ape2 pon aku sarankan kat korang,
pergilah tgk..
enjoy the muvie..
aku rasa korang yg tau menilai sesebuah filem tak akan rugi bile tgk citer ni..
aku bagi 10 bintang!!!

nota tangan:
sangat2 berpuashati berbanding citer SAYANG U CAN DANCE! huh..

6 comments:

Frid Firdaus said...

khai!
sayang u can dance tu takleh compete dengan mana-mana citer la...
sebab citer sayang u can dance tu filem paling teruk seumur hidup ye.

miSz.haNie said...

hahahaha
best kn?
[nt nk g tgk lg skali..hehehehe]

[yAN!e][pUTraJAya] said...

nak kena pi tgk nih
dengan si dia....


hehhehehe

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥

*********************************

Hanya Aku Sorang said...

Frid Firdaus::..

yee..mmg teruk.. so suck! mhwahaa


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

miSz.haNie::..

ha'ah.. nak tgk 2 3 kali.. ngegegee



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


[yAN!e][pUTraJAya]::..

sila la tgk.. mmg best..

nnti leh la feeling2 ngn cik abg.. mwahaha

cham's said...

mmg best giler...lagu pun sedap sesangat!

kuikui said...

aku gila x sggup tgk syg u can dance tuh..
asik ttup muka ja kt pggung..

aduis...nyesal bertegas nk tgk cta tuh!
kOnon sepOt lokel la..
ceih!!