BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, March 1, 2009

Hanya Aku + Ketumbit (styes)



Ketumbit?
MITOS ~~ mengendap atau mengskodeng atau mengintai orang tengah mandi..
FAKTA ~~ Styes are caused by a bacterial infection. Usually the bacteria grow in the root (follicle) of an eyelash. An internal hordeolum is caused by infection in one of the tiny oil glands inside the eyelid. A chalazion develops when an oil gland in the eyelid becomes blocked. If an internal hordeolum doesn't drain and heal, it can turn into a chalazion.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dah seminggu lebih dah my right eye is infected with stye..
Mula2 pi satu klinik ni, doktor tu tanye aku sakit ape..
Aku bukak cap, bukak cemin mata..aku tunjukkan kat doktor tu..
Doktor tu leh gelak2, dia kata aku skodeng anak dara org mandi..
Cipan punye doktor..huhu.. dia bagi ubat then x terangkan pada aku punca2nye..
setelah 2 ari, mata aku still xelok walaupun ubat dah abis makan..
aku pi klinik lain.. nasib baik doktor tu xgelakkan aku..
dia cakap ada saluran kat kelopak mata aku tersumbat..
tersumbat? mcm toilet lak.. huhu.. kalau x elok gak aku kene pi buat operation..huhu..

itu kisah minggu lepas, ni pulak kisah ari jumaat lepas,
ketumbit yg ada dah susut sedikit..
tapi tibe2 timbul satu lagi ketumbit yg amat menyakit..
adoii.. knape la..??
ubat still aku makan, camner leh ada lagi satu nih.. ??
esok terpaksa la aku mengadap doktor lagi..
dan kalau dia suruh aku buat operation, aku xmo.. huhu [takut lerr]..

rosak semua program aku.. nak buat ape2 pon xde mood.. [bukan sebab PMS yer]
terkilan gak xdapat join gathering cik wanie n da gang.. sorry banyak2..
insyaAllah len kali kite ketemu jua.. huhu

sesapa ada petua nak hilangkan ketumbit.. helppp meee!! huhu


nota tangan:
dari kerana mata..

11 comments:

roon itawaza said...

urm...X tau awak tahan ke X...masa kecik2 dulu saya guna bawang putih tau...tapi pedihlah sikit...

miSz.haNie said...

hahahahahahahahaah
[alamak..terketawa dg sengaja pulak]

----ngah bygkn mata uncle khai ni.. XD

NJ@goboklama said...

eyyyy,ni mesti mengintai blog Goboklama,hihih... Anyway, anda adalah pemenang kuiz yg NJ anjurkan sebelum ni, sila tinggalkan alamat surat-menyurat ke goboklama@gmail.com untuk urusan penghantaran hadiah ye? ;)

Hanya Aku Sorang said...

Azza::..

ha, bawang putih? letak kat ketumbit tu ker? huhu. pasti busuk.. ngeee.. i will try.. thanks..

Hanya Aku Sorang said...

Dakhanie::..

Gelak la puas2 dakhanie oii.. kang terkena kat hang baru hang tau..

tak yah bayangkan, i tetap maintain ensem yer.. kik kik kik

Hanya Aku Sorang said...

NJ@goboklama::..

tu la, mengintai ape dalam Goboklama tu..mana tau ada khazanah.. hihi..

oh, pemenang ker? ahaaks, terharunye.. saya ucapkan terima kasih kepada ibu bapa saya, kawan2 saya yg banyak membantu saya dalam penyertaan pertandingan tersebut.. tak lupa juga ketua kampung bla bla bla... [hahahahaaaa]..

btw, thanks bnyk2.. nti sy emailkan address sy.. ;)

miSz.haNie said...

nih nk byg nmpk muker uncle..
nmpk muker langsuir plk ni..
caner?

psst..hensem cam langsuir ehk?
hahahahaha

nakamura said...

HaHaHa!..Sempoi la doktor yg first tu,boleh lagi nk ktawe n gurau kat pesakit.Purghh..

Hanya Aku Sorang said...

nakamura::..

ha'ah, dia gelak2..buat2 lawak.. khai just ketawa2 blur jer.. xtau ape yg dia buat lawak..ihihi

Frid Firdaus said...

i tau kenapa!
tau sgt kenapa!
dari kerana mata!
bwahahahaha!
keindahan hijau memang sometimes baik utk kesihatan mata tapi adakalanya boleh mendatangkan penyakit...kan...

Hanya Aku Sorang said...

Frid::..

kann....?

kite kene menikmati keindahan HIJAU yg diciptakan oleh tuhan.. tp xtau lak leh mendatngkan penyakit.. konpius jap..[buat2 jer..ngee]