BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, January 19, 2009

Hanya Aku + AJL ke23



Beberapa minit lepas,
telah kite ketahui sape Juara Lagu yg ke23..
Memang aku dah jangkakan..
Meet Uncle Hussin dengan lagunye - Lagu Untukmu..
pada aku mmg wajar band ni diiktiraf..
AJL23 kali ni aku tgk bersifat telus dan adil..
[xdelah asyik nak menyebelah si faizal tahir..]
Aku bukanlah xminat Faizal Tahir..
tapi biarlah ianya bersikap adil..
[walaupun ketua pegawai eksekutif 8TV Ahmad Izham Omar salah seorang dari pengkarya “Sampai Syurga”]
Aku akui kehebatan beliau..
Tapi aku ada rasa sedikit keciwa sebab Ziana Zain xmenang Vokal Terbaik..
Stacy pulak pada aku hebat energy n stanmina dia..
"Doa Dalam Lagu" pasti juara kategori kalau Bob yg menggantikan tempat Mawi..
Aku bukanlah 'pakar' dalam bab2 nyanyian,
tapi sekadar memberi pendapat..
ape2 pon tahniah diucapkan kepada pemenang..
Sememangnya semua hebat2 belaka..


nota tangan:
tahun depan tgk aku lak nyanyi.. ngeee ;P
[nak jugak.. kan?huhu]

13 comments:

myZone | When Anuar opens to public said...

the best AJL in history :)

Hanya Aku Sorang said...

Nuar..

ya, setuju sesangat.. err, pegi tgk live ker? hihii..

cik wanie said...

khai..

ala,
nuar mmg pegi punya setiap thn,
dia kan DUTA AJL,
wakakakakakka..

x gute nuar tayunk,
bluek!!!!

apapun AJL thn nie mmg best,
hehehehehe...

btul btul btul,
kalau BOB yg gantikan tempat mawi tue,
mesti lagi besh kan,
hik hik hik

jom syg,
thn dpn kita duet berdua,
nak x?
lalalalalla

oRcHiD said...

emm for me, igt kan faizal tahir yg menang.. die nyanyi lagu smpai syurga tue mmg feeling la..
tp sume org ade pendapat masing2 kan.. :)
for me ajl dis year best la..
juz masa awl2 tue sume perform cm cpt sgt..
sofaz, aizat.. cm kjap jer diorg perform..
;)

Frid Firdaus said...

the best AJL!!
setuju...

anyway faizal tahir layak menang vokal terbaik sebab kalau dengar die nyanyi live that nite...superb...standing ovation penonton kat stadium...

sorry kalau i cakap ni over...but from my point of view...ziana nye vokal that nite memang ada problem...dia nampak tak comfortable...


kalau tgk dari segi persembahan...
stacy boleh menang...
saingan rapat memang faizal tahir...
tapi memang best performance faizal tahir...

lagu mawi & heliza terlalu ringan la...lirik yang sama berulang...banyak part mendayu-dayu...
lagu aiman lak...tak tau nak ckp just tak dengar sebutan aiman tu...
farahwahida...mungkin sebab lagu ni tak popular macam lagu lain...tapi i nampak kekuatan lagu ini dalam bentuk irama dan susunan lagu...suara farahwahida pun best la...

imej baru ayu nampak dia tua la...huhuhuhu....

ayoo da macam blog i lak...
ok nanti i update i nye lak...

joey said...

yeah yeah...predictable

This is what we call rooting for the underdogs..ada faham?...hahahaha

anyway..I think Estranged's song this year much better than last year 's hit

and the fabolous one? Farawahida...

now we have pengganti untuk Kak Ani di pentas.....hahaha

stacy? my favourite but her voice is not as strong as the first time she sing it on that same stadium...powerful..I was there..really!!!

Nem0 o0h Nem0 said...

tu la pelikkn nape ZZ x menang vokal..ermm

Hanya Aku Sorang said...

wanie..

ok jer nak berduet.. ngeee..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Orchid..

mmg faizal tahir best.. tapi xsuka dia buat muka berlagak.. huhuu

Hanya Aku Sorang said...

frid..

pada i mmg best pon.. smua best.. ngee.. sila lah buat entry.. hikhik

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Joey..

aku pon ingat Estranged leh menang lagi.. tp M.U.H mmg lain..

farawahida ganti kak ani? no lah..xde sape leh sama ngn kak ani k.. [satu kg ngn kak ani.. bleh?] hihi

Hanya Aku Sorang said...

Nemo ooh Nemo..

Kak Ziana tu ok, cuma dia nampak mcm dah xleh nak tarik.. seolah2 mcm 'pekik2' lak.. tp at least bg lah penghargaan kat dia.. huhu kan?kan?

Mr_Aries said...

believe it or not..

FT akan semakin poyo... emo siot mamat tue.. memang la berbaloi apa yg dia usahakan.. balas dendam utk last year.. tapi reaksi sangat poyo utk lelaki bersuara jantan macam dia.. :))

[yAN!e][pUTraJAya] said...

aper2 pun lagu cuba n sampai syurga tetap d hati ku

hehhhe

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

Hanya Aku Sorang said...

mr_Aries..

pejal tu mmg poyo,masa nasyid dulu just jadik bekup2 jer.. ngeee [matilah kene carut ngn feminat dia.. huhu]

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

yanie..

dua2 lagu t mmg pavarot khai, tp xsuka tgk pejal overdose sgt.. wahahaaa..