BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, January 8, 2009

Ketika Cinta Memanggil...

Aku terlalu rindu ingin dicintai..

Aku juga terlalu rindu untuk mencintai..

tetapi ketika cinta memanggilku...??



Wakakaa.. sajer nak berjiwang lak..
Ekcely aku bukan nak jiwang xtentu pasal..
Ni semua sebab Dato' Siti..
Dia membuatkan aku 'jatuh cinta'..
bukan pada dia
[nak kene sagat muka ngan Dato' K ke?..huhu]
tapi jatuh cinta pada lagu yg dia nyanyikan..
Lagu yg berunsurkan Islamic,
karya Opick bertajuk Ketika Cinta..
OST Perempuan Berkalung Sorban
yang akan berada dipawagam bulan ni..
tapi not sure kat pawagam Indonesia or kat Malaysia..
Selalunye asyik dengo lagu cinta antara sesama manusia,
skali skala aku nak dengo lagu cinta kepadaNya pulak..
ape2 pon hayati lagunye k..





Ketika Cinta - Siti Nurhaliza

Ada tiada rasa dalam jiwa
Rindu akan memanggil-Mu
Karna setiap jiwa t'lah bersumpah
Setia hanyalah kepada-Mu

Bila cinta ada di dalam jiwa
Wangi bunga dunia tanpa nestapa
Segala yang dirasa hanyalah Dia
Hati 'kan memuja hanya pada-Nya

Ketika cinta memanggil
Gemetar tubuhku
Ketika cinta memanggil
Hangatnya nafasku
Ketika cinta memanggil
Menderu sang rindu
Ketika cinta memanggil

Rindu... rindu... rindu qalbu
Memanggil-manggil nama-Mu
Seperti terbang di langit-Mu
Tenggelam di lautan cinta-Mu

Bertabur qalbu yang rindu
Melebur menjadi satu
Bagai menari diiringi pelangi
Ketika cinta memanggil



Nota Tangan :
Cinta kepadaNya berkekalan selamanya...

6 comments:

cik wanie said...

hurm...

sesuatu sgt kan "khai" nie,
hehehehhehe..

adakah anda sedang dilamun cinta syg?
hurm...
blh wanie tahu siapakah insan itew,
huk huk huk

Hanya Aku Sorang said...

cinta? xdelah wanie.. skali skala nak 'cinta' denganNya

cik wanie said...

khai...

btul btul btul,
wanie setuju 101%...
kerana cinta kepadaNYA,
kekal selamanya,
amin

joey said...

setuju....tapi ada orang makin jauh dariNya

Insaf sekejap :)

Hanya Aku Sorang said...

wanie..

101% jer?? hihiii...
insyaAllah, smoga kite sentiasa ingat akanNya..

Hanya Aku Sorang said...

joey..

pasal tu, aku no comments.. takut silap cakap.. huuuhuu..
[kadang2 kite manusia biasa mmg xterlepas dari 'terlupa' padaNya]