BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, January 7, 2009

Kembali Sibuk...


Januari 2009..
Aku kembali sibuk ngan keje2 ku..huhu
[bukan kembali ke sekolah k..]
Ari ni aku dok terperuk dalam opis..
Kene siapkan KPI [key performance indicator]
untuk suku tahun ke3 ngn ke4..
adoii, nasib baik smua bende aku dah prepare awal2..
Bukan takat tu jer, keje2 lain jugak aku kene siapkan..
pendek kata aku buat keje 3-4 jenis dalam 1 ari..
tu belum nak selesaikan problem client lagi..
nak jawab call dari diorg lagi..
huhuuu..dasat kan??
masa aku tgh sibuk buat keje,
ada sorg mamat datang..
kira berpangkat gak orgnye..

"Ni ape rajin sangat nih... xyah lah rajin2 sgt.." dia kata kat aku..
"Kene rajin la en. Nuar.. bende nak cepat, kalu sy xbuat sape nak buat? sy gak yg kene nnti.." aku berkata2 penuh dengan dedikasi.. ngeee...
Dia cuma senyum sinis kat aku..huhu..

ada gak org yg xsuka tgk kite 'rajin' sgt..
pelik gak, kalau rajin salah, xrajin lagi la salah..
sape nak jawab tu??
tapi ape2 pon, aku tau tugas aku..
so, nak atau xnak kene jugak pikul amanah dan tanggungjawab yg diberikan..
yg pasti, buat dengan ikhlas..
baru lah 'ganjaran' kite diberkati olehNYA..

nota tangan:
"Hidup biarlah berbakti, walaupun tidak dipuji"

4 comments:

cik wanie said...

ala yang,
dah start busy ker?
baru nak ajak "tgk wayang sesama"
lalalalalala...

hurm,
biasalah tue,
mana ada org blh tgk org lain rajin skit,
mulalah mulut tue kan,
hurm...

miSz.haNie said...

uncle khai bz???
dia tipu!!
jgn percaya!!
hahahahaha

Hanya Aku Sorang said...

wanie..
ha'ah lak yang.. dah bz dah.. huhu..

nak buat camner kan, mulut org.. huhu

Hanya Aku Sorang said...

dakhanie..

weh, jgn bgtau la uncle tipu... pecah lobang kang.. huhu..

[dakhanie busuk!!]